Посол ЄС висловив обурення публікацією даних журналістів, що працювали на Донбасі

Томбінський закликав українську владу «допомогти гарантувати, що цей контент не залишиться опублікованим».

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський висловив обурення публікацією в інтернеті даних журналістів, що були акредитовані для роботи у так званих ДНР і ЛНР. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сторінці представництва ЄС в Україні у Facebook.

«Це порушує найкращі міжнародні практики, пов'язані із захистом персональних даних, і не відповідає українському законодавству у захисті персональних даних, і ставить журналістів під ризик», - зазначив Я.Томбінський.

Він також закликав українську владу «допомогти гарантувати, що цей контент не залишиться опублікованим».

Раніше представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович висловила занепокоєння щодо публікації сайтом «Миротворець» даних понад 4 тисяч українських та іноземних журналістів, які мали акредитацію для роботи у так званих «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, прокуратура Києва розпочала розслідування щодо публікації сайтом «Миротворець» списків журналістів, що отримали акредитацію у так званих «ДНР/ЛНР».

Як відомо, напередодні сайт «Миротворець» опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен. 

Журналісти висловили обурення такими діями. Наразі відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська підтримала обурення представників ЗМІ.