Прокуратура почала розслідування щодо оприлюднення «Миротворцем» списків журналістів

Прокуратура Києва розпочала розслідування щодо публікації сайтом "Миротворець" списків журналістів, що отримали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР".

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів шляхом оприлюднення їх персональних даних розпочато кримінальне провадження.  Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Як повідомляється, зазначені дії призвели до негативних наслідків, зокрема надходження погроз журналістам у зв’язку з виконанням ними професійної діяльності.

За даним фактом прокуратурою Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за статтею "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" Кримінального кодексу.

Як відомо, напередодні сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен. 

Журналісти висловили обурення такими діями. Наразі відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська підтримала обурення представників ЗМІ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: