Пробитий череп, переламані руки: що відомо про стан побитого українського школяра в Парижі

21 січня Юрію виповнилося 15 років, які хлопець провів у комі 
Фото: usionline

Лікарі планують розпочати процес виведення хлопця зі штучної коми

Підліток з України, якого по-звірячому побили у Парижі 15 січня, перебуває у тяжкому стані, проте є позитивна динаміка.

Про це заявив посол України у Франції Вадим Омельченко у Твітері.

«Обнадійливі новини про юнака Юрія. Як повідомив під час зустрічі з консулом завідувач реанімаційного відділення госпіталю Некер, стан важкий, але є позитивна динаміка. Лікарі планують розпочати процес виведення зі штучної коми для подальшої реабілітації. Бажаємо швидкого одужання», - написав посол.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Напередодні стало відомо, що у Парижі група невідомих 15 січня жорстоко побила 14-річного хлопця з України, коли підліток разом з друзями повертався з коледжу. Він перебував весь час у комі, його стан критичний.

Посольство України у Франції звернулося до прокуратури Парижа з офіційним запитом щодо жорстокого побиття українського підлітка.

Мати Юрія Наталя Крученик-Фаргат розповіла виданню Actu, що хлопець повертався з навчання разом із друзями, коли на них напали. За її словами, били залізними предметами, а коли приїхала швидка допомога, всі втекли. Хлопця прооперували та ввели у штучну кому.

Джерела видання у поліції зазначають, що 15 січня сталася бійка між приблизно 20 людьми. У поліції припускали, що бійка могла статися між компаніями, що ворогують.

Мати також намагається знайти свідків нападу. За її словами, розслідування триває «не надто швидко» і вона хоче допомогти правоохоронцям знайти тих, хто напав на Юрія.

В Instagram жінка пише, що стан її сина дещо кращий, ніж у перші дні після побиття. Крім того, 21 січня у Юрія був день народження - своє 15-річчя він зустрів у комі.

Наталя Крученик також розповіла, що розслідування триває і наразі відомо, що Юрій разом із друзями тікали від нападників, але чому - невідомо.

«Він послизнувся і впав, тому його й побили залізними палками та битками. У нього травма черепа й значні переломи», - зазначила мати хлопця.