Рада позбавила посади соратника Ляшка

Народний депутат Сергій Рибалка

Рада відкликала Сергія Рибалку з посади голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності

Верховна Рада України схвалила постанову про звільнення голови парламентського фінансового комітету, народного депутата від Радикальної партії Сергія Рибалки.

За відповідний проект постанови №3119 «Про внесення змін до постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України сьомого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» проголосували 255 нардепів, повідомляє «РБК-Україна».

«Відкликати Рибалку Сергія Вікторовича з посади голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності згідно з поданою ним заявою», - сказано в тексті постанови.

Документ набирає чинності з дня його прийняття.

Відзначимо, що сам Рибалка, перебуваючи в лікарні на операції, звинуватив владу в організації голосування для зняття його з посади голови комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності спеціально в його відсутність. Він закликав колег не розглядати це питання в його відсутність.

Разом з тим саме глава Радикальної партії Олег Ляшко сьогодні з трибуни ВР закликав нардепів включити проект постанови про звільнення Рибалки в порядок денний і провести голосування. 

Як відомо, нардепа підозрюють у веденні торгівлі з бойовиками ОРДЛО.