Ляшко пригрозив Рибалці довічним терміном за торгівлю з ОРДЛО

Ляшко пригрозив Рибалці довічним терміном за торгівлю з ОРДЛО
Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії вимагає від СБУ з'ясувати, чи торгує його соратник з окупантами

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що, якщо СБУ доведе факти торгівлі фірми S. Group з окупованими територіями Донбасу, власник компанії, член його команди, нардеп Сергій Рибалка, сяде у в’язницю до кінця свого життя. Про це Ляшко сказав в ефірі програми «Вечірній Прайм» на телеканалі «112 Україна» (49.39).

На запитання телеглядача, як відреагував лідер Радикальної партії на інформаційний скандал про вільний продаж на окупованих територіях Донецької та Луганської областей снеків під брендом «Козацька слава», що належить компанії S.Group Сергія Рибалка, Олег Ляшко відповів, що поки не втручається в ситуацію.

«З цього питання зараз йде розслідування. Його проводить СБУ. Я поки не втручаюся, тому що хочу, щоб все було по закону. Якщо факти будуть підтверджені, мені однаково, яке прізвище у того, хто торгує з окупованими територіями. Це злочин. І він повинен відповідати. Сам Рибалка стверджує, що цього немає. Але я ще раз кажу, що я не втручаюся в ситуацію. Я вимагаю від правоохоронних органів розслідувати цю справу. І якщо хтось торгує з окупованими територіями, того необхідно посадити на все життя у в'язницю. Так як така торгівля, це торгівля на крові», - сказав Ляшко.

Інформаційний шлейф скандалу, що вибухнув з приводу торгівлі українськими снеками в ОРДЛО і Криму, тягнеться за Рибалкою з моменту окупації автономії і початку АТО на Сході. Журналісти, експерти і політики неодноразово надавали докази присутності снеків S.Group на торгових полицях магазинів непідконтрольних Україні територій.

Наприклад, один з відомих блогерів провів журналістське розслідування на територіях Донбасу, захоплених бойовиками Захарченка. Зокрема, він зробив контрольні закупівлі снеків S.Group в супермаркетах Донецька, Харцизька, Макіївки, зв'язався з представниками дистриб'юторів, які постачають з України великі партії товарів Рибалки на окуповані території ( «Мак інвест», «Макпродторг»), і дійшов висновку, що постачання снеків в ОРДЛО здійснюється планово в великих обсягах.

У той же час, журналісти зробили контрольні закупівлі українських снеків на території Криму.
«У Севастополі пачку снеків «Козацька слава» вагою 35 грамм можна придбати за 23 російських рублі (менше 10 гривень)», - повідомляють ЗМІ.

Корпорація S.Group, яка є сімейним бізнесом нардепа-радикала Сергія Рибалки, позиціонує себе як національний лідер з виробництва снеків і товарів для будинку, провідний експортер снекової продукції в країни ЄС, Середньої Азії, Кавказу та Близького Сходу.

У травні 2017 року, ветерани АТО звинуватили Сергія Рибалка в державній зраді, прямому фінансуванні РФ, цілеспрямованому підриві продовольчої безпеки України, сприянні навмисному розвалу фінансово-банківської системи країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: