Reuters: Renault призупиняє роботу в Росії

Renault призупиняє діяльність у Росії
Фото: Renaultgroup

Французька компанія ухвалила рішення тимчасово зупинити роботу у країні-агресорі

Французький автогігант Renault зупиняє роботу в Росії. Про це повідомляє інформагентство Reuters з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав французьких бізнес-гігантів Renault, Auchan і Leroy Merlin припинити присутність у Росії, а також закликав французькі компанії покинути країну. Про це він заявив своєму відеозверненні до французького парламенту в середу.

Окрім того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба публічно закликав світ відмовитися від продукції компанії Renault.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Ще учора, 22 березня повідомлялося, що французький автовиробник Renault після паузи відновив роботу своїх заводів у Росії. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія заявляла про призупинення виробництва авто у РФ, пославшись на логістичні проблеми. Проте рішення Renault відновити виробництво отримало підтримку французького уряду, який є головним акціонером.

Renault володіє контрольним пакетом у 2/3 акцій російського автовиробника «АвтоВАЗ» з кінця 2016 року, після того як у 2007 році вперше інвестувала у тодішній швидкозростаючий ринок. Це створює додаткові проблеми у рішенні США, Британії та країн ЄС економічно ізолювати агресора.