Reuters: Renault призупиняє роботу в Росії

Reuters: Renault призупиняє роботу в Росії
Renault призупиняє діяльність у Росії
Фото: Renaultgroup

Французька компанія ухвалила рішення тимчасово зупинити роботу у країні-агресорі

Французький автогігант Renault зупиняє роботу в Росії. Про це повідомляє інформагентство Reuters з посиланням на свої джерела.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав французьких бізнес-гігантів Renault, Auchan і Leroy Merlin припинити присутність у Росії, а також закликав французькі компанії покинути країну. Про це він заявив своєму відеозверненні до французького парламенту в середу.

Окрім того, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба публічно закликав світ відмовитися від продукції компанії Renault.

Ще учора, 22 березня повідомлялося, що французький автовиробник Renault після паузи відновив роботу своїх заводів у Росії. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія заявляла про призупинення виробництва авто у РФ, пославшись на логістичні проблеми. Проте рішення Renault відновити виробництво отримало підтримку французького уряду, який є головним акціонером.

Renault володіє контрольним пакетом у 2/3 акцій російського автовиробника «АвтоВАЗ» з кінця 2016 року, після того як у 2007 році вперше інвестувала у тодішній швидкозростаючий ринок. Це створює додаткові проблеми у рішенні США, Британії та країн ЄС економічно ізолювати агресора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: