Росія звинуватила США в порушенні резолюції ООН щодо Сирії

Сирія після бомбардування 

Російське міністерство оборони таким чином відбиває звинувачення США

Міністерство оборони РФ в своїй заяві в понеділок звинуватило офіційний Вашингтон у порушенні резолюції Ради Безпеки ООН щодо 30-денного перемир’я в Сирії.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

На думку російського оборонного відомства США порушити відповідне перемир’я оскільки не змогли добитися того, щоб повстанці, яких вони контролюють, припинили обстріли Дамаску і атаки на армію Сирії в Східній Гуті.

Москва вважає, що Вашингтон не зробив абсолютно нічого для того, щоб попередити удари повстанці, через які гинуть мирні жителі столиці Сирії. Дана заява стала фактично відповіддю на звинувачення із боку США, що російські літаки були задіяні в бомбардуваннях Східної Гути, не зважаючи на перемир’я під егідою ООН. 

Напередодні повідомлялося, що ООН не може доставити гуманітарну допомогу до Східної Гути через обстріли.

24 лютого Рада Безпеки ООН одностайно схвалила резолюцію, яка вимагає негайного 30-денного припинення вогню в Сирії.

Голосування про перемир'я кілька разів відкладалося, зокрема, через Росію. Члени Ради не могли дійти з РФ згоди щодо тексту відповідного документу.

Однак обстріли Східної Гути продовжувалися. Франція та Німеччина закликали Росію вплинути на сирійський режим задля встановлення перемир’я. Згодолом президент РФ Володимир Путін наказав влаштувати «гуманітарну паузу» у боях у Східній Гуті в Сирії.

За п'ять днів бомбардувань урядових військ у районі Східна Гута  загинули понад 500 людей, ще 2 тисячі — поранені.

Цей регіон — один з останніх в Сирії, який залишається під контролем опозиції, підтримуваної США. Район чотири роки перебуває в облозі сирійської армії та союзників Асада, серед яких — Росія.