Влада Узбекистану оголосила про похорон Карімова

Похорон Карімова відбудеться в Самарканді 3 вересня

В Узбекистані на 79-му році життя помер президент республіки Іслам Карімов. Про це йдеться в повідомленні уряду і парламенту країни.

Раніше в російських ЗМІ спочатку оголосили про смерть президента Узбекистану, а потім анулювали новину.

Згодом донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола повідомила про смерть свого батька.

«Він пішов від нас... Підбираю слова, і сама не вірю в це...», - написала вона.

Практично одночасно з публікацією Лоли Карімової-Тілляєвої з'явилося офіційне повідомлення уряду і парламенту Узбекистану.

«2 вересня 2016 року після важкої хвороби пішов з життя видатний державний і політичний діяч, президент Республіки Узбекистан Іслам Абдуганієвич Карімов», - йдеться в офіційній заяві уряду країни.

Як відомо, до останнього моменту влада Узбекистану продовжувала переконувати громадськість у тому, що президент Карімов живий.

«Похорон глави держави пройде в Самарканді 3 вересня, комісію з організації похорону очолить прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзієєв», - повідомляють ЗМІ.

У зв'язку зі смертю президента в країні оголосять триденний траур.

Нагадаємо, у ЗМІ інформація про смерть президента Узбекистану з'явилася ще 29 серпня. Водночас уряд країни наполягав: Карімов живий, перебуває у лікарні в критичному стані.

Сьогодні агентство Reuters із посиланням на три дипломатичних джерела повідомило про смерть президента Узбекистану. Крім того, стали відомі можливі наступники Карімова.

Ісламу Карімову було 78 років. Він займав пост глави Узбекистану з 1991 року. До цього з 1989 року він був першим секретарем ЦК КП республіки.