Помер президент Узбекистану Іслам Карімов, - ЗМІ

Помер президент Узбекистану Іслам Карімов, - ЗМІ

Карімов помер на 79 році життя від крововиливу в мозок

Президент Узбекистану Іслам Абдуганієвіч Карімов помер на 79 році життя від крововиливу в мозок, що сталося два дні тому, повідомляє агентство «Фергана».

Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Російське інтернет-видання «Газета.Ру» заявило, що смерть Іслама Карімова підтвердив йому російський експерт у справах Середньої Азії Аркадій Дубнов, посилаючись на «власні інформовані джерела в Узбекистані».

Тим часом російське агентство «Інтерфакс» повідомило з Ташкента з посиланням на «джерела, наближені до керівництва» Узбекистану, що Карімов живий, і його стан медики оцінюють як «стабільний».

Таку саму інформацію – що Карімов живий і далі перебуває в лікарні у стабільному стані – навело й російське агентство «РІА Новості», яке послалося на «джерело в апараті президента» Узбекистану.

Про госпіталізацію Карімова повідомлялося в неділю, 28 серпня. У прес-службі уряду Узбекистану розповіли, що він знаходиться на стаціонарному лікуванні. Карімову необхідне повне медичне обстеження і подальше лікування, яке «потребує певного часу», додали в уряді.

Іслам Карімов займав пост президента Узбекистану з 1991 року. До цього він обіймав посаду президента Узбецької РСР. В черговий раз Карімов був переобраний на пост президента в березні 2015 року.

24 березня 1990 року на сесії Верховної Ради Узбецької РСР Карімов був обраний президентом Узбецької РСР.
Обраний президентом на альтернативній основі ще раз в 1991 році.

У 1995 році термін президентських повноважень Карімова знову був продовжений до 2000 року.

У 2000, 2007 і 2015 роках він незмінно обирався главою держави. Був одружений, у нього дві дочки - Гульнара і Лола

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: