Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено

Розведення військ на Донбасі

Процес відведення заморожений, оскільки противник регулярно порушує режим перемир'я, тривають обстріли

Українські військові готові відвести сили і засоби від визначеної тристоронньою контактною групою ділянки в районі Станиці Луганської, проте противник не виконує необхідних для відведення умов. Про це повідомив сьогодні на брифінгу спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Українська сторона виконує взяті на себе зобов'язання. З нашого боку все готово, готові маршрути і майданчики для відведення сил і техніки. Але процес відведення заморожений, оскільки противник регулярно порушує режим перемир'я, тривають обстріли», - сказав він.

Лисенко також зазначив, що бойовики не здійснюють розмінування на окупованих територіях Донбасу, тому що «вони наставили багато мін, але не відмітили їх на картах».

«Від цього страждають і місцеві жителі, і самі бойовики. Через часті підривання бойовиків командування 2-го армійського корпусу звинуватило українські ДРГ в організації цих підривань і розпорядилося нанести мінні загорожі на карти», - розповів він.

Нагадаємо, прес-служба Луганської облдержадміністрації повідомила, що сьогодні внаслідок обстрілу загинув український боєць, двоє – отримали поранення. Ворог розпочав прицільні обстріли осель мирних жителів у Попасній, а вчора фактично обстріляли людей у черзі на КПВВ «Станиця Луганська».

За минулу добу російсько-окупаційні війська, ігноруючи Мінські домовленості, здійснили 35 обстрілів.