Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено

Розведення сил біля Станиці Луганської заморожено
Розведення військ на Донбасі

Процес відведення заморожений, оскільки противник регулярно порушує режим перемир'я, тривають обстріли

Українські військові готові відвести сили і засоби від визначеної тристоронньою контактною групою ділянки в районі Станиці Луганської, проте противник не виконує необхідних для відведення умов. Про це повідомив сьогодні на брифінгу спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Українська сторона виконує взяті на себе зобов'язання. З нашого боку все готово, готові маршрути і майданчики для відведення сил і техніки. Але процес відведення заморожений, оскільки противник регулярно порушує режим перемир'я, тривають обстріли», - сказав він.

Лисенко також зазначив, що бойовики не здійснюють розмінування на окупованих територіях Донбасу, тому що «вони наставили багато мін, але не відмітили їх на картах».

«Від цього страждають і місцеві жителі, і самі бойовики. Через часті підривання бойовиків командування 2-го армійського корпусу звинуватило українські ДРГ в організації цих підривань і розпорядилося нанести мінні загорожі на карти», - розповів він.

Нагадаємо, прес-служба Луганської облдержадміністрації повідомила, що сьогодні внаслідок обстрілу загинув український боєць, двоє – отримали поранення. Ворог розпочав прицільні обстріли осель мирних жителів у Попасній, а вчора фактично обстріляли людей у черзі на КПВВ «Станиця Луганська».

За минулу добу російсько-окупаційні війська, ігноруючи Мінські домовленості, здійснили 35 обстрілів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: