Савченко попросила юридичної допомоги у чиновника часів Януковича

Надія Савченко написала листа Ренату Кузьміну

Свого листа Савченко оприлюднила у Фейсбуці

Надія Савченко попросила у Рената Кузьміна, адвоката та колишнього першого заступника генпрокурора України часів Януковича, консультувати її з питань захисту та можливого звернення до Європейського суду з прав людини.

Про це йдеться у відкритому листі депутата до Кузьміна від 23 жовтня 2018 року, опублікованого на сторінці Савченко у Facebook.

«Ваша співпраця з моїми адвокатами значно посилить шанси на перемогу України над свавіллям і беззаконням кожної політичної «еліти», котра приходить до влади в Україні, а це і буде наша спільна перемога – перемога українського народу!», - йдеться у заяві.

Савченко впевнена, що юридична робота в міжнародному правовому полі, яку Кузьмін зараз виконує, «послужить на користь Україні і буде історичним уроком, корисним світовому суспільству».

Депутат заявила, що знайома з біографією колишнього першого заступника генерального прокурора України і з його професійною діяльністю в Україні в часи виконання ним обов’язків на посаді від 2010 до 2013 роки. На її думку, Кузьмін «небезпідставно порушив кримінальні справи проти Луценка, Тимошенко, Кучми», а також «небезпідставно постмайданівська влада порушує кримінальні справи проти Януковича і групи олігархів колишніх «регіоналів».

Відзначимо, що у травні Савченко написала листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням розблокувати обмін полоненими. 

В травні 2014 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури України почало досудове розслідування за фактом організації в 2010 році Ренатом Кузьміним незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та підбурювання судді Печерського суду столиці до обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. 26 та 27 червня МВС та ГПУ оголосили Рената Кузьміна в розшук

Російський бізнесмен з канадським громадянством Олексій Душутін в  інтерв’ю «Главкому» розказав, що Тимофій Нагорний хвалився тим, що вивіз з України колишнього першого заступника прокурора Рената Кузьміна.

Нагадаємо, Надії Савченко Савченко та Володимиру Рубану інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.