СБУ хоче продовжити строк тримання під вартою підозрюваної в підготовці теракту росіянки

Захист отримав клопотання про продовження строку тримання під вартою Леонової до 9 червня

Росіянку Анастасію Леонову, яка підозрюється у підготовці теракту в Києві, хочуть протримати під вартою до початку червня. Про це 15 травня у Facebook повідомив адвокат Віктор Губський.
«Захисту було вручено клопотання про продовження строку тримання під вартою Леонової до 9 червня, 16 травня це клопотання має розглядатися одним зі слідчих суддів Шевченківського районного суду», - повідомив він.
Нагадаємо, 6 березня Анастасія Леонова, яку щойно звільнили з СІЗО, де вона утримувалася за підозрою у підготовці теракту у Києві, знову отримала від СБУ клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Леонову затримали у грудні 2015 року. Вона виявилася однією з трьох росіян, які, за заявою Служби безпеки України, входили до диверсійно-розвідувальної групи поряд з трьома українцями, і готували теракт у Києві.
Раніше Леонова дала письмове інтерв'ю російському телеканалу «Дождь», в якому заявила про тортури з боку СБУ.
Напередодні звільнення Леонової з СІЗО в СБУ заявили, що вона залишається у статусі підозрюваної, слідчі СБУ звертатимуться до суду з новим клопотанням про її тримання під вартою.
Джерело: Українська правда