Сенцова з 8 червня годують «якоюсь сумішшю» — омбудсмен

Олег Сенцов

Адвокат Сенцова стверджує, що українського політв'язня насильно не годують

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що має підтвердження інформації про годування українського режисера, політв’язня Олега Сенцова «якоюсь сумішшю» у російській колонії.

Про це омбудсмен повідомила під час засідання погоджувальної ради парламенту.

Денісова розповіла що йдеться про лист керівництва ради при президенті Росії з розвитку громадянського суспільства та прав людини.

«З 8 червня Олега Сенцова годують якоюсь сумішшю. Ми не знаємо складу цієї суміші, що там саме, які там складові», — наголосила вона.

У свою чергу адвокат українського політв'язня в Росії Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що Сенцова поки примусово не годують.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

В неділю у Києві на Майдані Незалежності люди вийшли на акцію підтримки українських політв’язнів Кремля.

Активісти передали Макрону і Меркель звернення з проханням звільнити Сенцова.

Раніше українські військові моряки у свій професійний день приєдналися до всесвітньої акції на підтримку режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у колонії в Росії.

2 липня в Києві на стадіоні «Олімпійський» проведуть акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого у Росії до 20 років колонії.

Адвокат українського політв’язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.