Активісти передали Макрону і Меркель звернення з проханням звільнити Сенцова

Активісти передали Макрону і Меркель звернення з проханням звільнити Сенцова
Учасники акції на підтримку Сенцова під посольством Франції у Києві
Фото: Укрінформ

Звернення лідерам Франції та Німеччини передали через посольства в Україні

Учасники акції на підтримку бранців Кремля передали у посольства Франції та Німеччини звернення до президента Еммануеля Макрона та канцлера Ангели Меркель щодо помилування Олега Сенцова. 

Як повідомляє «Укрінформ», організованою ходою з центру Києва люди рушили до посольства Франції з плакатами із зображенням Сенцова та гаслами Free Sentsov, Save Oleg Sentsov і «Звільніть українських політв'язнів!».

До акції також долучилися представники «Автомайдану», які влаштували автопробіг до дипломатичних установ.

На вул. Рейтерській, де розташовано посольство Франції, на час проведення автопробігу та ходи було обмежено рух транспорту. 

До посольства активісти передали звернення до президента Франції з проханням особисто звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо помилування Сенцова. 

Після цього активісти попрямували до посольства Німеччини, де передали аналогічне звернення до канцлера ФРН Ангели Меркель.

Біля обох дипломатичних установ акція відбулася мирно. Після цього активісти повернулися на Майдан Незалежності. 

Нагадаємо, сьогодні у Києві на Майдані Незалежності люди вийшли на акцію підтримки українських політв’язнів Кремля.

Раніше українські військові моряки у свій професійний день приєдналися до всесвітньої акції на підтримку режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у колонії в Росії.

2 липня в Києві на стадіоні «Олімпійський» проведуть акцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого у Росії до 20 років колонії.

Адвокат українського політв’язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: