Кремль отримав два прохання про помилування Сенцова - адвокат

Кремль отримав два прохання про помилування Сенцова - адвокат
Олег Сенцов

Юридично про помилування не обов’язково повинна просити сім’я

Адвокат українського політв’язня Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.

Як інформує «Громадське», адвокат не став розкривати особи прохачів.

«Щонайменше два прохання про помилування надійшло, я не буду озвучувати від кого, як і чому. Мені цю інформацію довели (на анонімних умовах, – ред.). Я вважаю, що повинні будуть озвучити ті люди, які це зробили. Офіційно одне з прохань про помилування надійшло з Європи. І є тут одне місцеве прохання про помилування. Нехай люди самі озвучують, я не можу цього озвучити», – заявив Дінзе.

Він пояснив, що юридично про помилування не обов’язково повинна просити сім’я. За його словами, це може бути певна людина, якій не байдужа доля Сенцова.

«Це можуть бути відповідно і люди з-за кордону і посадові особи. Обмежень щодо клопотання про помилування немає», – наголосив адвокат.

Нагадаємо, в четвер, 28 червня, омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що зустрілася з Сенцовим. За її словами, Сенцов «почуває себе краще, ходить».

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 28 червня прибула до колонії «Білий ведмідь», де утримують Сенцова, але її не пустили на зустріч з українським політв'язнем.

Посольство України у РФ направило ноту Міністерству закордонних справ РФ, в якій висловило рішучий протест щодо недопуску українського омбудсмена до Олега Сенцова.

Водночас Москалькова заявила, що Денісова 28 червня «вкотре без повідомлення спробувала пройти на територію режимного об'єкта» - колонії, де утримують Олега Сенцова.

14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: