Соціологи з'ясували, кого із європейських політиків українці не люблять найбільше

Президент Німеччини має найменшу популярність серед українців як світовий політик 
фото з відкритих джерел

Найнижчий кредит довіри від громадян України отримали німецькі політики

Окрім Володимира Путіна та Олександра Лукашенка, українці найбільш недолюблюють серед європейських політиків лідера Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра. Про це свідчать результати соціологічного опитування, яке опублікувала група «Рейтинг».

Група проводила своє дослідження 26 квітня серед 1000 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Результати показали, що найнегативнішу репутацію серед усіх політичних діячів мають диктатори Володимир Путін та Олександр Лукашенко.

А от із європейських політиків найбільше українці не довіряють президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру. 18% опитуваних ставляться до нього зовсім негативно.

До слова, Штайнмаєр виявися також найменш упізнаваним політиком для українців. Аж 21% опитаних соціолагами громадян України відповіли, о не знають такого політичного діяча

Не набагато кращий рейтинг довіри серед громадян України має також канцлер Німеччини Олаф Шольц. Із усіх опитаних 15% респондентів ставляться до нього вкрай негативно.

Тим часом найбільше українці підтримують та довіряють президенту Польщі Анджею Дуді (71%) та прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону (69%).

Нагадаємо, дещо раніше соціологи визначили нового «чистого» лідера серед партій.

У порівнянні з минулим роком, політичні вподобання українців зазнали певних змін.