Соратниця Порошенка розказала, як керуватиме Міністерством ветеранів

Нардеп Ірина Фріз

Фріз вважає, що її підготовка та професійний досвід відповідають поставленим завданням

Народний депутат від БПП Ірина Фріз на посаді міністра з питань ветеранів бачить себе в ролі державного менеджера, який буде координувати та направляти процеси реформ.

Про це вона заявила в інтерв'ю Depo.ua.

«Вважаю, що моя підготовка та професійний досвід, а також тісні контакти з армією, іншими силовими структурами та західними партнерами, відповідають поставленим завданням», - сказала нардеп

«В разі мого призначення на цю посаду, в міністерство прийде не одна людина. Це буде команда, кістяк якої будуть складати, в першу чергу, ветерани, військові та цивільні фахівці із основних векторів реформ. І, звичайно, ми будемо активно співпрацювати із іноземними партнерами, переймаючи світовий досвід», - зазначила вона.

За словами Фріз, її прізвище «відоме тим, хто захищав і захищає Батьківщину у війні з Росією».

«І на Заході, і в Москві добре знають мою непримириму позицію по Росії», - додала вона.

Також нардеп назвала першочергові реформи у разіпризначененя на посаду.

«Створення єдиного вікна по вирішенню проблем ветеранів, замість десятків інституцій, які «відфутболюють» людей; дієві програми по соціальній адаптації та медичній реабілітаціі, на основі як світового досвіду, так і найкращих ефективних кейсів народжених вже в Україні за останні два роки; єдиний державний електронний реєстр ветеранів; новий закон про ветеранів; онлайн-кабінет для кожного ветерана», - заявила Фріз.

Ще одним з основних напрямків діяльності нардеп назвала активну співпрацю з міжнародними партнерами, фундаціями та організаціями, зокрема структурами НАТО.

Раніше ЗМІ повідомляли, що президент Петро Порошенко хоче, щоб на посаду міністра у справах ветеранів було призначено його колишнього прес-секретаря та нинішнього депутата ВР від БПП Ірину Фріз.