США ввели санкції проти Росії через сприяння постачанню нафти до Сирії

Через санкції проти Ірану, ціна на нафту стрімко зростає і вперше за 4 роки перевершила $85

До санкційного переліку потрапили шість фізичних осіб і три організації

США запровадили нові санкції проти Росії через сприяння у поставках нафти уряду Сирії. До санкційного переліку потрапили шість фізичних осіб і три організації. Про це повідомляє Управління по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

Серед юридичних осіб, які потрапили під санкції, зокрема, російські компанії Global Vision Group і «Промсирьеимпорт», а також перший заступник гендиректора останньої компанії Андрій Догаєв.

Зазначимо, йдеться про постачання до Сирії нафти з Ірану, проти якого США ввели санкції.

Як повідомлялось раніше, через санкції проти Ірану, ціна на нафту стрімко зростає і вперше за 4 роки перевершила $85.

Раніше у Китаї заявили, що продовжать підтримувати торговельні зв’язки з Іраном, попри відновлення санкцій США проти цієї країни.

5 листопада набули чинності відновлені санкції США проти Ірану, що були скасовані у межах угоди 2015 року. Вони торкнуться експорту нафти, судноплавства та низки галузей економіки. Під відновлені санкції потраплять понад 600 компаній та фізичних осіб з Ірану.

Водночас у США заявили, що ці обмеження не поширюватимуться на вісім країн. Їм дозволили купувати іранську нафту в обхід санкцій.

Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з угоди щодо іранської ядерної програми і відновлять санкції проти Ірану. Іран назвав вихід США з ядерної програми «незаконним».