США знову запровадили санкції проти Ірану

США знову запровадили санкції проти Ірану

Відновлення санкцій має набути чинності 5 листопада

Офіційний Вашингтон оголосив про повне відновлення з 5 листопада всіх санкцій проти Ірану, які були скасовані після підписання іранської ядерної угоди.

Про це заявили в п'ятницю, 2 листопада, держсекретар США й міністр фінансів, повідомило інформагентство АР.

«Адміністрація Трампа оголошує про повторне введення всіх санкцій США проти Ірану, які були скасовані в рамках ядерної угоди 2015 року», - пише видання.

Зазначається, що обмеження охоплюють судноплавні, фінансові та енергетичні галузі Ірану. Це вже друга хвиля обмежень, запроваджених США після того, як президент Дональд Трамп заявив про вихід американської сторони з іранської ядерної угоди в травні.

Відновлення санкцій має набути чинності 5 листопада. Вони також накладають рестрикції на інші країни щодо закупівлі іранської нафти та нафтопродуктів.

Водночас у США офіційно підтвердили, що ці обмеження не поширюються (на тимчасовій основі) на вісім країн. До цього списку входять, у тому числі, Японія, Індія, Південна Корея й Китай. Винятки для них були зроблені в обмін на подальше зменшення імпорту іранської нафти.

У Вашингтоні наголошують, що санкції проти Ірану залишатимуться, допоки Тегеран не виконає вимоги, що включають припинення підтримки тероризму, військової участі в Сирії, а також повного згортання ракетної і ядерної програм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: