США ввели санкції проти Росії через сприяння постачанню нафти до Сирії

США ввели санкції проти Росії через сприяння постачанню нафти до Сирії
Через санкції проти Ірану, ціна на нафту стрімко зростає і вперше за 4 роки перевершила $85

До санкційного переліку потрапили шість фізичних осіб і три організації

США запровадили нові санкції проти Росії через сприяння у поставках нафти уряду Сирії. До санкційного переліку потрапили шість фізичних осіб і три організації. Про це повідомляє Управління по контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США.

Серед юридичних осіб, які потрапили під санкції, зокрема, російські компанії Global Vision Group і «Промсирьеимпорт», а також перший заступник гендиректора останньої компанії Андрій Догаєв.

Зазначимо, йдеться про постачання до Сирії нафти з Ірану, проти якого США ввели санкції.

Як повідомлялось раніше, через санкції проти Ірану, ціна на нафту стрімко зростає і вперше за 4 роки перевершила $85.

Раніше у Китаї заявили, що продовжать підтримувати торговельні зв’язки з Іраном, попри відновлення санкцій США проти цієї країни.

5 листопада набули чинності відновлені санкції США проти Ірану, що були скасовані у межах угоди 2015 року. Вони торкнуться експорту нафти, судноплавства та низки галузей економіки. Під відновлені санкції потраплять понад 600 компаній та фізичних осіб з Ірану.

Водночас у США заявили, що ці обмеження не поширюватимуться на вісім країн. Їм дозволили купувати іранську нафту в обхід санкцій.

Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп заявив, що США вийдуть з угоди щодо іранської ядерної програми і відновлять санкції проти Ірану. Іран назвав вихід США з ядерної програми «незаконним».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: