Суд відпустив боксера, який побив депутата Миколаївської облради

Олег Буц, боксер

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

Центральний райсуд Миколаєва обрав боксерові Олегу Буцу, якого підозрюють у побитті депутата облради, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомила прес-служба суду.

Таким чином, було відхилено клопотання слідчого про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

«Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, з покладенням на нього обов’язків з’являтися за викликом слідчого, прокурора та суду, а також утриматися від спілкування з вищезазначеним депутатом, та забороною відвідувати приміщення Миколаївської обласної ради, окрім як з дозволу слідчого, прокурора», - зазначає прес-служба суду.

У суді пояснили, що домашній арешт може бути застосований виключно до осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі, а санкція ч.1 ст.296 КК України, за якою підозрюють боксера, не передбачає такого покарання.

Як повідомлялося раніше, 8 червня, у будівлі Миколаївської обласної ради сталася бійка між депутатами Федором Барною і Володимиром Фроленком. 

Журналісти стали свідками бійки, в ході якої Фроленко затиснув шию Барні, а невідомий чоловік при цьому бив його. З’ясувалося, третім учасником бійки виявився Олег Буц, відомий боксер, майстер спорту міжнародного класу.

Фроленко заперечує, що між ним і Барною сталася бійка. За його словами, вони просто «обіймалися».

Зі свого боку Барна стверджує, що Фроленко спровокував конфлікт, щоб потім «нацькувати» на депутата боксера міжнародного класу.

Поліція попередньо кваліфікувала бійку за частиною 2 статті 296 КК України «Хуліганство»

8 червня боксера Буца затримали.