Суд заарештував рахунки Київської митниці на суму 450 млн грн

Кошти Київської митниці арештовані за клопотанням детективів НАБУ

На депозитних рахунках Київської митниці заарештовано 450 млн грн в рамках розслідування кримінального провадження за фактом мінімізації сплати митних платежів низкою компаній-імпортерів.

Таке рішення прийняв суд у відповідь на клопотання Національного антикорупційного бюро України, повідомляє прес-служба відомства.

Як роз’яснила прес-служба НАБУ, ряд компаній-імпортерів за участю окремих посадових осіб ДФС намагалися розмитнити товар, ввезений в Україну за заниженою ціною, свідомо вказуючи в декларації суми, які були кардинально нижче ринкових.

Працівники митниці, зі свого боку, декларації не приймали і коректували розмір платежу, що підлягає сплаті, приводячи його у відповідність до вимог Митного кодексу України.

Імпортери все ж платили різницю між заявленою та донарахованою сумами митних платежів і забирали товар для подальшої реалізації всередині країни.

Однак уже після цього імпортери в судах домагалися скасування рішення про донарахування митних платежів.

У відповідь на клопотання детективів НАБУ Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на 450 млн грн. Це – сума донарахувань, раніше сплачена до бюджету. Суди наказали митниці повернути її імпортерам.

На думку детективів НАБУ, ці кошти є речовими доказами у цьому розслідуванні.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали під час отримання хабара працівника Ізмаїльської місцевої прокуратури та депутата Одеської облради.

Декілька днів тому у Харкові затримали державного виконавця на хабарі у понад 100 тисяч гривень.

«Главком» також повідомляв, що фіскали виявили на Закарпатті тендерні махінації на суму 4,7 млн грн.