Суд заарештував рахунки Київської митниці на суму 450 млн грн

Суд заарештував рахунки Київської митниці на суму 450 млн грн

Кошти Київської митниці арештовані за клопотанням детективів НАБУ

На депозитних рахунках Київської митниці заарештовано 450 млн грн в рамках розслідування кримінального провадження за фактом мінімізації сплати митних платежів низкою компаній-імпортерів.

Таке рішення прийняв суд у відповідь на клопотання Національного антикорупційного бюро України, повідомляє прес-служба відомства.

Як роз’яснила прес-служба НАБУ, ряд компаній-імпортерів за участю окремих посадових осіб ДФС намагалися розмитнити товар, ввезений в Україну за заниженою ціною, свідомо вказуючи в декларації суми, які були кардинально нижче ринкових.

Працівники митниці, зі свого боку, декларації не приймали і коректували розмір платежу, що підлягає сплаті, приводячи його у відповідність до вимог Митного кодексу України.

Імпортери все ж платили різницю між заявленою та донарахованою сумами митних платежів і забирали товар для подальшої реалізації всередині країни.

Однак уже після цього імпортери в судах домагалися скасування рішення про донарахування митних платежів.

У відповідь на клопотання детективів НАБУ Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на 450 млн грн. Це – сума донарахувань, раніше сплачена до бюджету. Суди наказали митниці повернути її імпортерам.

На думку детективів НАБУ, ці кошти є речовими доказами у цьому розслідуванні.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали під час отримання хабара працівника Ізмаїльської місцевої прокуратури та депутата Одеської облради.

Декілька днів тому у Харкові затримали державного виконавця на хабарі у понад 100 тисяч гривень.

«Главком» також повідомляв, що фіскали виявили на Закарпатті тендерні махінації на суму 4,7 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: