Тереза Мей має 48 годин, аби врятувати угоду щодо виходу із ЄС

Тереза Мей завтра спробує переконати своїх візаві відмовитися від запасного плану щодо виходу з ЄС 

Члени британського уряду сумніваються в правильності політики свого прем’єр-міністра

Очільниця уряду Великої Британії планує протягом двох наступних днів переконати членів свого кабінету і представників ЄС в правильності обраної стратегії по питанням Brexit. Про це повідомляє видання The Guardian.

У вівторок Тереза Мей працюватиме із своїми міністрами, а в середу в рамках саміту лідерів держав і урядів країн ЄС спробує переконати своїх візаві відмовитися від запасного плану, який має гарантувати максимально спрощений режим кордону між Республікою Ірландія і Північною Ірландією в разі провалу переговорів між Великою Британією і ЄС.

Запасний план призведе до фактично від’єднання Північної Ірландії від решти країни чого не може собі дозволити уряд Консервативної партії. Про це Тереза Мей нагадала в заяві до Палати Громад парламенту.

Зі свого боку 8 міністрів уряду Терези Мей непокоїть те, що пропозиція Лондона для попередження реалізації запасного плану щодо кордону між Ірландією і Північною Ірландію може залишити всю Велику Британію на невизначений час в митному союзі ЄС. Для цього ці міністри провели окрему зустріч, яка стала відома як «піца-саміт».

Присутність таких міністрів як Домінік Рааб, Джеремі Хант і Майкл Гоув викликала занепокоєння у офісі прем’єр-міністра країни щодо можливої опозиції всередині уряду планам Терези Мей. Сама ж очільниця британського уряду визнала, що ЄС відмовляється приймати пропозицію щодо збереження на певний час Великої Британії в рамках митного союзу через брак часу для детального аналізу.