Тереза Мей має 48 годин, аби врятувати угоду щодо виходу із ЄС

Тереза Мей має 48 годин, аби врятувати угоду щодо виходу із ЄС
Тереза Мей завтра спробує переконати своїх візаві відмовитися від запасного плану щодо виходу з ЄС 

Члени британського уряду сумніваються в правильності політики свого прем’єр-міністра

Очільниця уряду Великої Британії планує протягом двох наступних днів переконати членів свого кабінету і представників ЄС в правильності обраної стратегії по питанням Brexit. Про це повідомляє видання The Guardian.

У вівторок Тереза Мей працюватиме із своїми міністрами, а в середу в рамках саміту лідерів держав і урядів країн ЄС спробує переконати своїх візаві відмовитися від запасного плану, який має гарантувати максимально спрощений режим кордону між Республікою Ірландія і Північною Ірландією в разі провалу переговорів між Великою Британією і ЄС.

Запасний план призведе до фактично від’єднання Північної Ірландії від решти країни чого не може собі дозволити уряд Консервативної партії. Про це Тереза Мей нагадала в заяві до Палати Громад парламенту.

Зі свого боку 8 міністрів уряду Терези Мей непокоїть те, що пропозиція Лондона для попередження реалізації запасного плану щодо кордону між Ірландією і Північною Ірландію може залишити всю Велику Британію на невизначений час в митному союзі ЄС. Для цього ці міністри провели окрему зустріч, яка стала відома як «піца-саміт».

Присутність таких міністрів як Домінік Рааб, Джеремі Хант і Майкл Гоув викликала занепокоєння у офісі прем’єр-міністра країни щодо можливої опозиції всередині уряду планам Терези Мей. Сама ж очільниця британського уряду визнала, що ЄС відмовляється приймати пропозицію щодо збереження на певний час Великої Британії в рамках митного союзу через брак часу для детального аналізу. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: