Трамп хоче зробити вакцину проти Covid-19 безкоштовною

Дональд Трамп хоче зробити вакцину проти Covid-19 безкоштовною

Трамп вважає, що вченим США вдасться в найближчі терміни розробити вакцину проти Covid-19

Президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість зробити вакцину проти коронавірусу безкоштовною.

Про це він повідомив під час брифінгу, передає Reuters.

«Насправді ми вивчаємо це», - відповів він на запитання журналіста, чи буде вакцина безкоштовною.

Трамп вважає, що вченим США вдасться в найближчі терміни розробити вакцину від захворювання.

Раніше він повідомляв, що США можуть розробити вакцину від вірусу до кінця року або раніше. За його словами, «справи йдуть дуже добре».

Раніше в травні глава Johnson & Johnson Пол Стоффелс розповів, що компанія планує випустити близько 1 млрд доз вакцини від коронавірусу в 2021 році. Він повідомив, що клінічні випробування повинні початися у вересні 2020 року.

В кінці квітня агентство Bloomberg з посиланням на джерела писало, що адміністрація Трампа розробляє проект, який прискорить час створення вакцини до восьми місяців. Для цього влада планує об'єднати напрацювання фармацевтичних компаній, а також державних і військових установ. За даними агентства, метою проекту є випуск 300 млн доз вакцини до січня.

Директор американського Національного інституту алергії та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі повідомляв, що вакцину створять не раніше ніж через 12-18 місяців.

Нагадаємо, вчені заявили, що коронавірус може передаватися через сльози. Коронавірус може передаватися через слізну рідину. До такого висновку після серії досліджень дійшли  фахівці медичної школи Університету Джонса Хопкінса.

Національний дослідницький центр (NRC) Канади повідомив про початок співпраці з китайською CanSino Biologics Inc, однією з небагатьох компаній у світі, де вакцина від коронавірусу вже проходить клінічні випробування.