Вчені заявили, що коронавірус може передаватися через сльози

Вчені заявили, що коронавірус може передаватися через сльози
Вчені дослідили, що коронавірус може передаватися через сльози

Якщо інфекція вражає клітини ока, орган зорової системи стає носієм вірусу

Коронавірус може передаватися через слізну рідину. До такого висновку після серії досліджень дійшли  фахівці медичної школи Університету Джонса Хопкінса. Дослідження викладено на порталі неопубліковані в спеціалізованих журналах наукових робіт Biorxiv.org.

У документі йдеться про те, що клітини поверхні ока через особливості будови є своєрідним «резервуаром» для нового коронавірусу. Йдеться про білок ACE-2, який вважається точкою входу для вірусу, а також фермент TMPRSS2, який допомагає проникненню вірусу в організм.

Якщо інфекція вражає клітини ока, орган зорової системи стає носієм вірусу. «При цьому слізна рідина стає важливим механізмом його передачі іншим людям», – йдеться в звіті.

Також вчені відзначають, що тести матеріалу слизової оболонки ока на коронавірус можуть бути позитивними навіть при негативному результаті традиційного мазка з носоглотки.

Розміщені на Biorxiv документи не рецензуються, але перевіряються на плагіат.

Раніше голландські дослідники заявили, що коронавірус може поширюватися не тільки повітряно-крапельним шляхом, а й за допомогою так званих «брудних рук».

Нагадаємо, у світі pа даними міжнародної групи волонтерів Worldometer, з початку пандемії загальна кількість хворих на Covid-19 перевищила 4,1 млн осіб. З них від наслідків захворювання померли понад 283 тисяч, одужали майже 1,5 млн осіб.

Станом на 11 травня в Україні підтверджено 15 648 випадків коронавірусу, з них 416 протягом останньої доби. Хворобу підтверджено у 1 083 дітей та 3 026 медиків. Нагадаємо, станом на 10 травня в Україні кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 склала 15 232 особи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: