Трамп пригрозив вийти з угоди щодо вільної торгівлі з Канадою

Президент США Дональд Трамп

Трамп попередив, що Конгрес не повинен втручатися в переговори щодо нової торговельної угоди

Президент США Дональд Трамп заявив, що не бачить політичної необхідності включати Канаду в нову угоду NAFTA (Північноамериканська угода щодо вільної торгівлі).

Про це глава Білого дому повідомив у Twitter.

«Політичної необхідності включати Канаду до нової угоди NAFTA немає. Якщо ми не укладемо справедливу для США угоду після десятирічь зловживань — Канади не буде в договорі», — написав він.

Також Трамп попередив, що Конгрес не повинен втручатися в переговори щодо нової торговельної угоди, в іншому випадку він виведе США з цього договору «і буде тільки краще».

[TWITTER]

[/TWITTER]

Президент США зазначив, що угода NAFTA в існуючому вигляді є «однією із найгірших торговельних угод, коли-небудь укладених».

«США втратили тисячі підприємств та мільйони робочих місць. До укладення NAFTA нам було значно краще — її взагалі не треба було підписувати», — наголосив Трамп.

Він заявив, що або буде укладена нова угода щодо вільної торгівлі, або США повернуться до правил, які передували укладанню NAFTA.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Раніше президент США Дональд Трамп заявив Конгресу про намір підписати новий договір замість угоди про вільну торгівлю (NAFTA) протягом 90 днів. 

 Північноамериканська угода щодо вільної торгівлі (NAFTA) була укладена у грудні 1992 року між США, Канадою та Мексикою. Вона замінила канадсько-американську угоду щодо вільної торгівлі. NAFTA вступила в дію 1 січня 1994 року.