Трамп проведе зустріч із Орбаном попри критику сенаторів

У листі до Трампа сенатори наголосили, що вони дуже стурбовані тісними відносинами між Угорщиною, партнером НАТО, і Росією

Президент США Дональд Трамп має зустрітися з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 13 травня у Білому домі на тлі критики і закликів скасувати переговори.

Напередодні запланованої зустрічі високопоставлені члени Конгресу від республіканців і демократів повідомили Трампу, що вони стурбовані «низхідною демократичною траєкторією Угорщини».

У листі до Трампа 10 травня сенатори також наголосили, що вони дуже стурбовані тісними відносинами між Угорщиною, партнером НАТО, і Росією. Вони зауважили, що Угорщина не спромоглася диверсифікувати свої енергетичні ресурси і дозволила Росії використовувати свою візову систему для ухилення від санкцій США.

Серед підписантів листа були голова Комітету з міжнародних відносин Сенату республіканець Джим Ріш і Боб Менендес, головний демократ групи.

Представники демократів у Палаті представників, очолювані Еліотом Енгелом, головою Комітету зовнішньої політики, закликали Трампа скасувати зустріч з Орбаном.

Офіційний представник адміністрації Трампа заявив минулого тижня, що візит Орбана є частиною стратегії президента з реінтеграції в Центральній та Східній Європі.

Як відомо, Орбан є націоналістичним лідером, який часто має конфлікти з Європейським союзом через його антиімміграційні заяви і судові реформи. У нього були суперечки з адміністрацією попереднього президента США Барака Обами через, як заявляли критики, зниженням демократичних цінностей в його уряді.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив свої тісні відносини з супротивниками президента США Дональда Трампа, зокрема з Росією та Китаєм.