В Україні була оголошена повітряна тривога через ракетну небезпеку

фото: glavcom.ua

Громадянам слід негайно пройти в укриття

Повітряні тривоги знову було оголошено в Україні у низці областей.

У багатьох областях України знову залунали сигнали про загрозу ворожих ударів з повітря вранці у суботу, 24 червня, після нічної російської повітряної атаки. Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Військові попереджали про ракетну небезпеку. Спочатку вона була зафіксована на півдні країни, згодом «перемістилася» на центральні регіони.

Перед цим тривогу оголошували через загрозу повітряних атак противника із застосуванням ударних дронів та ракет. Військові попереджали про загрозу атак баражуючими боєприпасами (ударними дронами) в Сумській області. Крім того, у низці регіонів є загроза ворожих ракетних атак.

Раніше по всій території України оголошено повітряну тривогу пізно ввечері через загрозу повітряних ударів. У командуванні Повітряних сил ЗСУ також попереджали, що на Дніпропетровщині можливі вибухи, і працюють системи ППО. Також було зафіксовано зліт стратегічної авіації супротивника МіГ-31К на території РФ.

Сьогодні ввечері вже оголошували повітряну тривогу. За повідомленням телеграм-каналів тривогу було оголошено через зліт МІГ-31 з аеродрому Саваслейка РФ. Винищувач є потенційним носієм ракет «Кинжал». Також повідомлялося про виліт 10 літаків ТУ-95.