У справі Гандзюк затримали голову Олешківської РДА – журналіст

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після нападу

Журналіст Мар'яна П'єцух повідомила, що голову Олешківської РДА Олену Кравченко-Скалозуб та її чоловіка «називали координаторами вирубки лісу в районі»

На Херсонщині у справі вбивства Катерини Гандзюк затримали голову Олешківської РДА Олену Кравченко-Скалозуб.

Про це 22 грудня написала у Facebook журналіст Мар'яна П'єцух.

«Друг Катерини Гандзюк місцевий політик Олександр Власов повідомив, що вночі затримана голова Олешківської РДА - Олена Кравченко-Скалозуб, яку опоненти (і її чоловіка) називали координаторами вирубки лісу в районі. Зокрема, саме в цьому районі в травні згоріло 600 гектарів лісу - щоб потім зайнятися вирубкою під виглядом санітарної чистки, але трохи перестаралися, і згоріло надто багато дерев», - повідомила вона.

За словами журналістки, в травні Сергій Торбін (який зараз сидить в СІЗО як підозрюваний у виконанні вбивства Гандзюк, а саме як організатор групи з 4 осіб) не пускав в Олешківську РДА опонентів Скалозуб, якій «депутати пробували оголосити недовіру».

«Щоб не впустити опонентів, Торбін почав працювати кулаками, і почалася бійка, в яку поліція практично не втручалась», - написала П'єцух.

Нагадаємо, 21 грудня в СБУ заявили, що правоохоронці відпрацьовують версію стосовно нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк у зв'язку з її активною позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до злочинної схеми органів влади та місцевого самоврядування.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство