Справа Гандзюк: СБУ відпрацьовує нову версію про незаконну вирубку лісів

Справа Гандзюк: СБУ відпрацьовує нову версію про незаконну вирубку лісів
Слідство у справі Катерини Гандзюк відпрацьовує нову версію

Катерина Гандзюк мала активну громадянську позицію щодо незаконної вирубки у Херсонській області та викриття причетних осіб

Співробітники СБУ відпрацьовують версію стосовно нападу на радницю мера Херсона Катерину Гандзюк у зв'язку з її активною позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонщини та викриття причетних до злочинної схеми органів влади та місцевого самоврядування.

Про це прес-центр СБУ повідомив у Facebook.

У Службі безпеки зазначили, що було проведено невідкладні слідчі дії у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Гандзюк. У межах досудового розслідування встановлено, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів області за сприяння посадовців та місцевого самоврядування незаконно вирубають ліси і зелені насадження. Метою є продаж деревини та отримання протиправного прибутку.

Вказується, що факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. У такий спосіб деревина легалізується для подальшого перепродажу.

У СБУ повідомили, що наразі оголосили про підозру в скоєнні злочину передбаченого ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ семи фігурантам справи.

Нагадаємо, що напередодні у Херсоні напали на активіста, який допомагає у справі Гандзюк.

31 липня на активістку Катерину Гандзюк напали, обливши сірчаною кислотою. Це сталося поблизу її будинку в Херсоні. Всього опіками було пошкоджено близько 30% тіла. Спочатку Гандзюк лікували в Херсоні, однак незабаром її перевезли в Київський опіковий центр. Всього вона перенесла 11 операцій. Проте 4 листопада стало відомо про смерть активістки.

Як повідомлялося, стосовно вбивства активісти Катерини Гандзюк, Комісія Ради хоче заслухати заступника голови Адміністрації президента.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: