Україна досі чекає відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв’язнів

Акція на підтримку українських політв'язнів

24 липня відбулась зустріч представників уряду з родинами українських політв’язнів

Українська сторона очікує від Росії офіційної відповіді на пропозицію передати їй 36 російських громадян в обмін на утримуваних в РФ громадян України.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

24 липня відбулась зустріч представників уряду з родинами українських політв’язнів - батьками Павла Гриба та Валентина Вигівського, братом Євгена Панова, дружиною військового, заручника ОРДЛО Богдана Пантюшенка та представником у справах Дмитра Штиблікова, Володимира Дудки та Олексія Бессарабова.

«Поділяю обурення родин політв‘язнів, які й досі не отримують від держави допомоги для адвокатів, що захищають українців і кримських татар в Криму (тим більше, що Верховна Рада заклала в бюджет на підтримку політв‘язнів і їх родин, в т. ч. на адвокатські послуги, значні суми, більше 90 млн грн)», - заявила Геращенко.

Вона також наголосила, що українська сторона досі очікує від РФ офіційної відповіді на пропозицію передати 36 росіян в обмін на українських в’язнів.

Раніше  Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Україна чекає 25 липня відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв'язнів.