Україна досі чекає відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв’язнів

Україна досі чекає відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв’язнів
Акція на підтримку українських політв'язнів

24 липня відбулась зустріч представників уряду з родинами українських політв’язнів

Українська сторона очікує від Росії офіційної відповіді на пропозицію передати їй 36 російських громадян в обмін на утримуваних в РФ громадян України.

Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

24 липня відбулась зустріч представників уряду з родинами українських політв’язнів - батьками Павла Гриба та Валентина Вигівського, братом Євгена Панова, дружиною військового, заручника ОРДЛО Богдана Пантюшенка та представником у справах Дмитра Штиблікова, Володимира Дудки та Олексія Бессарабова.

«Поділяю обурення родин політв‘язнів, які й досі не отримують від держави допомоги для адвокатів, що захищають українців і кримських татар в Криму (тим більше, що Верховна Рада заклала в бюджет на підтримку політв‘язнів і їх родин, в т. ч. на адвокатські послуги, значні суми, більше 90 млн грн)», - заявила Геращенко.

Вона також наголосила, що українська сторона досі очікує від РФ офіційної відповіді на пропозицію передати 36 росіян в обмін на українських в’язнів.

Раніше  Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Україна чекає 25 липня відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: