Україна готує потужну зброю на базі танку «Оплот»

Бойова машина піхоті «Берсерк»

Українські оборонні підприємства розробляють важку машину піхоти на шасі «Оплота»

В Україні триває розробка нової бойової машини піхоти. Про це повідомляє видання Defence Blog із посиланням на власні джерела. За даними журналістів, БМП буде створено на шасі українського «Оплоту», який входить до топ-10 найкращих танків світу.

Як доказ журналісти навели ескізи машини з основними характеристиками. Які саме українські компанії займаються розробкою важкої БМП, у матеріалі не сказано. Можна припустити, що над проектом працює Харківське конструкторське бюро ім. Морозова. Саме це КБ займалося розробкою «Оплоту».

Робоча назва бойової машини піхоти – «Берсерк». Її головна перевага перед радянськими БМП-2, які стоять на озброєнні української армії, – міцніша броня. Також «Берсерк» буде більш ефективним з точки зору безпеки екіпажу.

Серед плюсів важкої БМП на базі танку:

  • багатошарова комбінована броньовані сталь з елементами композитних матеріалів;
  • динамічний захист;
  • хороша оглядовість – екіпаж має огляд на 360 градусів.

Чи планується брати «Берсерк» на озброєння Збройних сил України, невідомо. Але, як раніше запевняли «Главком» у Міністерстві оборони, до 2020 року армія має отримати перші танки «Оплот». Про те, на яке озброєння та техніку можуть розраховувати українські військові вже цього року, читайте за цим посиланням.