Україна почала видавати іноземцям електронні візи

МЗС України розпочало видачу електронних віз для громадян іноземних країн

Консульська служба МЗС почала онлайн оформлення іноземцям електронних віз (е-Віза) для в'їзду в Україну з діловою або туристичною метою. Про це повідомляє прес-служба МЗС на сторінці у соцмережі Facebook.

«Е-Віза абсолютно новий для України проект, який реалізується в нашій державі вперше з метою модернізації процедур у візовій сфері. МЗС розроблено максимально спрощений процес отримання електронної візи, який одночасно дозволяє здійснювати ефективний міграційний контроль», - йдеться у повідомленні.

У міністерстві відзначають, що для оформлення електронної візи необхідно заповнити анкету онлайн, скачати скановані копії необхідних документів, заплатити на сайті банківською картою (платіжних систем MasterCard Worldwide або Visa International) і роздрукувати отриману електронною поштою електронну візу.

Повідомляється, що візи оформлять за 9 робочих днів та 65 доларів США. Термін дії візи складає 30 днів. Зазначено, що е-Візи вводяться для громадян 46 держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна найближчим часом запровадить електронну візу для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику.