Україна продовжила заборону на в'їзд чоловіків з Росії

За 30 днів воєнного стану прикордонники не пустили в Україну 1616 росіян

Усі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби

Рада національної безпеки і оборони України продовжила заборону на в'їзд до країни громадянам Росії чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, незважаючи на закінчення дії воєнного стану.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

«Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, усі органи системи МВС продовжують працювати у посиленому варіанті несення служби. В тому числі, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби щодо в'їзду до України чоловіків - громадян Росії. З початку введення воєнного стану не допущено в’їзд на територію України 1616 громадян РФ, в тому числі в областях, де введено воєнний стан - 866. Російською стороною повернутий 351 громадянин України», - сказав Яровий.

Як відомо, в'їзд громадян РФ чоловічої статі в Україну був обмежений 26 листопада у рамках воєнного стану, термін дії якого  закінчився 26 грудня. Росіяни у віці від 16 до 60 років можуть в'їхати в Україну лише при наявності «гуманітарних підстав», наприклад, якщо необхідно відвідати поховання.

Нагадаємо, РНБО рекомендувала Держприкордонслужбі продовжити посилену охорону державного кордону з Росією та здійснювати посилений контроль громадян РФ, що перетинають кордон.

Раніше повідомлялося, що за 30 днів воєнного стану прикордонники не пустили в Україну близько 1650 росіян.

Напередодні РНБО затвердила оборонне замовлення на 2019-2021 роки.

26 грудня президент Петро Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану , введеного місяць тому в 10 областях України.

Указ глави держави передбачав введення строком на 30 діб правового режиму воєнного стану в регіонах України, що межують з РФ і Придністров'ям, до 14:00 26 грудня 2018 року. 

Також глава Генштабу назвав три підсумки воєнного стану.