РНБО затвердила оборонне замовлення на 2019-2021 роки

РНБО затвердила оборонне замовлення на 2019-2021 роки
У 2019 році буде завершено ряд пріоритетних проектів щодо створення ракетної і ракетно-реактивного зброї
Фото: rnbo.gov.ua

Фінансування завдань оборони і безпеки збільшено на 33,3 млрд гривень порівняно з минулим роком

Рада національної безпеки і оборони України затвердила основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 26 грудня, повідомляє прес-служба РНБО.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, з 2017 року в Україні розпочала роботу трирічна система Державного оборонного замовлення, що дозволило державним замовникам і виконавцям оборонного замовлення більш чітко планувати свою роботу і ресурси.

За підсумками виконання Державного оборонного замовлення в 2018 році в Збройні сили України поставлено понад 3 тис. зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, понад 450 тис. ракет і боєприпасів.

Турчинов нагадав, що законом України «Про Державний бюджет України на 2019» фінансування завдань оборони і безпеки збільшено на 33,3 млрд гривень у порівнянні з минулим роком, і передбачено у сумі 212,0 млрд гривень, що становить 5,37 % валового внутрішнього продукту.

В 2019 році буде завершено ряд пріоритетних проектів щодо створення ракетної і ракетно-реактивного зброї, будуть підтримувати перспективні розробки та виробництво озброєння і військової техніки, сказав секретар РНБО України.

Раніше сьогодні Рада національної безпеки та оборони на засіданні 26 грудня запровадила додаткові санкції проти Росії. Під санкції потрапили особи, які причетні до обстрілу українських кораблів у нейтральних водах біля Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: