Україна відповіла на скандальну заяву президента Чехії щодо Криму

Президент Чехії Мілош Земан

Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю, заявила Ірина Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко назвала цинічним виступ президента Чехії Мілоша Земана на сесії ПАРЄ, під час якого він запропонував зняти санкції з Росії і заплатити Україні за анексію Криму. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Жахливий в своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промоутував Путіна, закликав негайно зняти санкції, бо вони не діють і б'ють по ЄС, а не РФ. А Україні він, фактично, порадив... домовлятися про фінансову чи нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим...», - заявила Геращенко.

Вона підкреслила, що Україна «не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю». «Це не продається», - заявила Геращенко.

Вона назвала Земана «антигавелом». «Сьогодні ми в Страсбурзі бачили антигавела... Це так сумно - бачити повну політичну деградацію. І так шкода було чеську делегацію, яка почувала себе ніяково і незручно під цим потоком безпринципності і відсутності моралі та принципів», - зазначила Геращенко.

Вона додала, що її засмутили ті аплодисменти деяких європейців, які звучали в залі під час виступу Земана, заяви деяких парламентарів ПАРЄ про його мудрість.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.