Українців попередили, що гепатит А вони можуть привезти із Польщі

Інтенсивні міграційні процеси можуть привести до завозу та локального поширення в Україні гепатиту А

У Польщі зафіксували рекордне 80-кратне зростання рівня захворюваності на гепатит типу А, загальна кількість захворювань зросла і в усій Європі.

Тому мешканців прикордонних українських областей попереджають про можливість «завезти» недугу, яку у народі називають «хвороба Боткіна», йдеться на офіційному сайті Волинського обласного лабораторного центру.

«У Польщі зафіксовано рекордне, 80-кратне зростання рівня захворюваності на гепатит типу А. Кількість захворювань зросла і в усій Європі. Про це повідомляється в опублікованому наприкінці грудня звіті Європейського центру з профілактики та контролю захворюваності (ECDC). Ця організація рекомендує проводити щеплення проти гепатиту типу А», - йдеться у повідомленні.

У Миколаєві зареєстровано 48 випадків захворювання на гепатит А, у тому числі у шести дітей. За попередніми даними, причиною спалаху гепатиту А є вживання води з пунктів доочищення  та розливу, або водопроводу.

Рівень захворюваності  на вірусний гепатит А  у Волинській області  в даний час  спорадичний, захворіло на цю недугу  протягом року 23 особи. Враховуючи  періодичність  цієї інфекції (для  нашої території 5-6 років), ми  очікуємо черговий епідемічний  підйом захворюваності  на  2019-2020 роки. Проте  інтенсивні міграційні  процеси можуть привести до  завозу та локального  поширення інфекції вже в найближчому  часі. Контингенти ризику – особи  активного  молодого віку  та діти шкільного віку, а також    діти дошкільних навчальних закладів.

Нагадаємо, у Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А.