Українського проповідника затримали у Петербурзі за порушення «законів Ярової»

Фото з відкритих джерел

Сам священик підтвердив, що його забрали до 5-го відділення поліції Фрунзенського району Санкт-Петербурга і протримали кілька годин

Священика Української реформаторської православної церкви (УРПЦ), громадянина РФ Сергія Журавльова буде притягнуто до відповідальності в Петербурзі за проповіді, які дискредитують Російську православну церкву (РПЦ), повідомляє «Інтерфакс».

Сам священик підтвердив, що його забрали до 5-го відділення поліції Фрунзенського району Санкт-Петербурга і протримали кілька годин. «Мене, виявляється, звинувачують у порушенні недавніх «законів Ярової», як я зрозумів. Поліцейські сказали що я нібито займаюся незаконною місіонерською діяльністю тут», – написав священик у своєму блозі в суботу, 27 серпня, описуючи своє затримання під час проповіді.

У прес-службі ГУ МВС по регіону підтвердили затримання Журавльова.

УРПЦ – релігійна організація неканонічного, альтернативного православ'я. За даними з відкритих джерел, релігійна організація управляється самим Журавльовим. Його публічні виступи нібито привернули увагу правоохоронців через висловлювання, що розпалюють ненависть до РПЦ. «У його проповідях дійсно при бажанні можна угледіти певне розпалювання негативу по відношенню до РПЦ. Він мав зв'язки з людьми, яких вважають членами забороненого в РФ «Правого сектора», – повідомило джерело в правоохоронних органах.

Співрозмовник зазначив, що документи у справі Журавльова відправлено до мирового суду. Чоловікові загрожує штраф до 50 тис. рублів.

Як відомо, 24 червня Держдума затвердила пакет резонансних законів, які посилюють відповідальність за екстремізм і зачіпають соцмережі, мобільних операторів і місіонерів. Станом на 14 серпня під петицією, в якій закликають скасувати антитерористичний «пакет Ярової», підписалося вже 100 тисяч осіб. Таким чином документ подолав мінімум, необхідний для того, щоб скликати експертну раду при міністрі з питань відкритого уряду.