«Укрзалізниця» наступного тижня може отримати нового керівника

Володимир Жмак може очолити «Укрзалізницю»

Уряд планує призначити голову правління «Укрзалізниці» 19 серпня

Кабінет міністрів України може призначити нового голову правління «Укрзалізниці» вже наступного тижня. Наглядова рада вже визначилася з кандидатурою.

Про це на брифінгу в Харкові заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, сьогодні Кабмін має отримати рекомендацію з кандидатом від спостережної ради «УЗ».

«Денис Анатолійович (Шмигаль, - ред.), сподіваюся, що на наступному засіданні уряду, у середу, якщо пройдемо всі процедури, розглянемо і буде новий керівник. Поки інформації немає, не зовсім правильно мені інформувати. Одержимо подання, можна буде комунікувати. Прізвище у ЗМІ обговорювалася», - зазначив Криклій.

За даними ЗМІ, на розгляд Кабміну подадуть кандидатуру Володимира Жмака.

Володимир Жмак – член наглядової ради аеропорту «Бориспіль». У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі. До цього він обіймав керівні посади в групі ТНК-BP, яка входила до списку десяти найбільших приватних нафтових компаній у світі за обсягами видобутку нафти.

Також був радником президента «Київстару» – відповідав за розвиток нових напрямків бізнесу. Упродовж семи років він входив до наглядової ради цієї компанії, два роки був членом ради Європейської бізнес-асоціації.

Нагадаємо, у квітні 2020 року Іван Юрик змінив на посаді в. о. голови правління «Укрзалізниці» Желько Марчека.

«Укрзалізниця» з 2017 року залишається без повноцінного голови правління. Останнім таким керівником був поляк Войцех Бальчун. Після нього на посаді в. о. були Євген Кравцов, Желько Марчек та Іван Юрик.