У Генпрокуратурі озвучили версію трагедії на полігоні Широкий Лан

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону розпочала досудове розслідування

 Як одну з основних версій трагедії під час військових навчань на полігоні в Миколаївській області слідство розглядає невідповідність боєприпасів установленим нормативам. Про це повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

В ГПУ нагадали, що трагедія сталася 25 липня на території полігону під час навчальних стрільб. Військовослужбовці, проводячи навчальні вправи зі стрільби з міномету, здійснили 7 вдалих пострілів, після чого зарядник здійснив спробу чергового пострілу. Однак через порушення правил поводження із зброєю стався вибух, унаслідок чого загинув один та зазнали поранень 10 військовослужбовців.

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону розпочала досудове розслідування за ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам або смерть потерпілого. Наразі проводяться допити свідків, призначення необхідних експертиз, інші першочергові слідчі дії.

 «Попередньо встановлено, що під час стрільб використовувались міни 1975-го року випуску та детонатор 1960-го року випуску. У зв’язку із цим слідство однією з основних, окрім інших, розглядає версію технічної невідповідності боєприпасів установленим нормативам», – ідеться в повідомленні.

ГПУ взяла на контроль хід слідства за фактом загибелі та поранення військовослужбовців на полігоні «Широколанівський». Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху загинув один військовослужбовець, ще 8 зазнали поранень.