В Опоблоці натякнули, що відтепер будуть голосувати за всі подання Луценка

Нардеп від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Зняття недоторканності з Добкіна і згода на його затримання та арешт, – холодний душ для Опоблоку, зазначив Шуфрич

Народний депутат від Опозиційного блоку Нестор Шуфрич натякнув, що відтепер депутати Опоблоку будуть голосувати за всі подання генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це Шуфрич заявив в інтерв'ю «Главкому».

«Я думаю, що зняття недоторканності з Добкіна і згода на його затримання та арешт, – холодний душ для всіх справжніх опозиціонерів. Багато хто сьогодні повинен зрозуміти – чи вони можуть бути в опозиції, чи вони використовують свій опозиційний статус? Я бачив, як коаліції і тим, хто проголосував за арешт, було соромно дивитись нам у вічі. Там є кілька придурків. Вибачте, що так кажу про своїх колег. Але кожна більш-менш поважна людина, яка проголосувала, шукала можливість підійти до нас і сказати, що по-іншому вони не могли вдіяти: нагнули і змусили. Хто виграв від цього? Луценко, який задурно отримав на всі свої наступні подання 40 голосів Опоблоку», - заявив Шуфрич.

Відповідаючи на запитання, чи буде це помста, Шуфрич сказав: «Ні, ми будемо діяти адекватно до ситуації».

Нардеп також зазначив, що чув, що НАЗК і НАБУ щось готують щодо нього.

«Будь ласка, якщо в чомусь винний, нехай працюють. Від суми й тюрми не зарікайся, як кажуть. Я намагаюся бути максимально обережним із цими новими антикорупційними законами. У мене працює група аудиторів та юристів. Звісно, десь можна помилитися і в щось вляпатись. Але з податками ми порозумілись, довелося навіть згадати те, про що не знав. Зараз нами займається НАЗК - нехай перевіряють. Я радий, що сьогодні в Україні розпочалась реальна боротьба з корупцією. Поки що вона все одно стосується стрілочників, але вже високих стрілочників. І добре, що тут задіяне ФБР», - резюмував Шуфрич.

Нагадаємо, Добкін був позбавлений недоторканності 13 липня. Депутати також дозволили притягувати його до кримінальної відповідальності та арештовувати.

Печерський райсуд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 млн гривень.

Прокуратура натомість просила суд застосувати щодо Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і заставу 150 мільйонів гривень, оскільки Добкін може впливати на хід розслідування.

Нардеп заявив, що його колеги по фракції готуються внести за нього заставу. Зокрема, Вадим Новинський вніс за нього частину застави – 30 млн грн. Другу частинку застави вніс Борис Колесніков.

Як відомо, ГПУ підозрює, що Добкін діючи умисно за попередньою змовою з групою осіб, зловживаючи своїм становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 і ККУ і умисно сприяв в інтересах голів житлових кооперативів, заволодінню земельних ділянок у Харкові шляхом обману (ч.5 ст. 27, ч.4 ст.190 (шахрайство) ККУ).