Влада Нової Зеландії заявила про перемогу над коронавірусом

Від початку епідемії в Новій Зеландії зафіксували 1469 випадків Covid-19

За останню добу в Новій Зеландії зафіксовано п'ять випадків Covid-19

Сьогодні, 27 квітня, уряд Нової Зеландії заявив, що подолав епідемію коронавірусу в країні.

Про це повідомляє видання NZ Herald.

За останню добу в країні зафіксовано п'ять випадків Covid-19. Подібний результат повторюється вже восьмий день поспіль.

Головний санітарний лікар Нової Зеландії Ешлі Блумфілд сказав на брифінгу, що така незначна кількість «вселяє впевненість», що країні вдалося подолати вірус. Влада запевняє, що відстежує всі випадки хвороби, тому ситуація залишається контрольованою.

У зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації уряд з 28 квітня вирішив частково послабити карантин. Деяким підприємствам дозволять відкритися, частково відновлять роботу навчальних закладів, але жителів країни все так же закликають при можливості залишатися вдома і працювати віддалено.

Станом на 27 квітня, за даними міністерства охорони здоров'я країни, в Новій Зеландії підтверджено 1469 випадків Covid-19 і з них 19 померлих. 

До слова, у Вухані виписали всіх пацієнтів, які хворіли на коронавірус. Загалом у Китаї, де почалася епідемія, захворіли 83 909 людей. Країна перебуває вже на дев’ятому місці за кількістю хворих. Її обігнали Франція, Німеччина і Велика Британія, Іран та Туреччина.

За останніми даними у світі на коронавірус захворіли вже майже 3 млн людей.

Також вперше від початку пандемії на Мальті не зафіксували жодного випадку Covid-19.

Мавританія - країна в Західній Африці на узбережжі Атлантичного океану - стала першою країною у світі, яка офіційно повідомила про перемогу над епідемією коронавірусу Covid-19.

Натомість в Італії деякі обмеження діятимуть аж до винайдення вакцини від Covid-19

Станом на ранок 27 квітня в Україні налічується 9009 хворих. За минулу добу підтвердження отримали 392 випадки зараження, у тому числі 28 дітей і 73 медпрацівники. Загалом хворобу підтверджено у 614 дітей та 1 749 медиків.