Перша країна світу заявила про перемогу над Covid-19

Перша країна світу заявила про перемогу над Covid-19

Для того, щоб зупинити поширення коронавірусу, в країні були закриті кордони, заборонені збори людей, припинили роботу школи, ресторани та ринки

Мавританія - країна в Західній Африці на узбережжі Атлантичного океану - стала першою країною у світі, яка офіційно повідомила про перемогу над епідемією коронавірусу Covid-19.

Як повідомляє місцеве видання Le Calame з посиланням на МОЗ країни, протягом кількох днів не було виявлено жодного нового випадку. Всього, згідно з внутрішніми даними, в країні захворіло 17 людей, одна з них померла (Університет Джонса Хопкінса говорить про сім випадків).

Для того, щоб зупинити поширення коронавірусу, в країні з дня виявлення першого випадку (13 березня) були закриті кордони, заборонені збори людей, школи, ресторани й ринки припинили роботу. Крім того було оголошено нічну комендантську годину і заборонені міжміські перевезення, повідомляє видання.

При тому, що в країні офіційно більше немає коронавірусу, громадян закликають зберігати пильність, тести на Covid-19 проводитимуться і надалі, адже пандемія може повернутися в країну.

Зазначимо, що згідно з даними ресурсу Worldometers.info, який відстежує статистику поширення коронавірусу у світі, активних випадків Covid-19 більше немає в чотирьох країнах, крім Мавританії - це Гренландія, Сент-Люсія і Сен-Барт. Це все - острови, два з яких є адміністративними одиницями материкових держав.

За останніми даними у світі на коронавірус захворіли вже майже 3 млн людей.

Також вперше від початку пандемії на Мальті не зафіксували жодного випадку Covid-19.

Натомість в Італії деякі обмеження діятимуть аж до винайдення вакцини від Covid-19

Станом на ранок 27 квітня в Україні налічується 9009 хворих. За минулу добу підтвердження отримали 392 випадки зараження, у тому числі 28 дітей і 73 медпрацівники. Загалом хворобу підтверджено у 614 дітей та 1 749 медиків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: