Янукович не виключає, що до розгону Євромайдану причетний Льовочкін

Віктор Янукович

Мені весь час кажуть про Льовочкіна. Можливо, він був до цього причетний. Але жодних доказів у мене не було – Янукович

Екс-президент України Віктор Янукович не виключив, що екс-глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін причетний до розгону активістів Євромайдану в ніч з 30 листопада на 1 грудня 2013 року. Про це він сказав під час відеодопиту.

«Мені весь час кажуть про Льовочкіна. Можливо, він був до цього причетний. Але жодних доказів у мене не було, і слідство не встановило», – сказав він.

Екс-президент також заявив, що особисто не давав вказівок про застосування зброї проти активістів Майдану. «Я з самого початку був проти застосування зброї і проти кровопролиття. Тому я не міг такі накази давати», – сказав він.

Як раніше повідомлялось, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі. Крім того, екс-президент заявив, що завжди йшов назустріч протестувальникам Майдану.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут. Про що Янукович говорив на прес-конференції 25 листопада, читайте у статті «Главкома» «Тепер Федоровича буде багато і всюди». Свідок Янукович і його місія».