Луценко офіційно оголосив Януковичу підозру у державній зраді (оновлено)

Луценко офіційно оголосив Януковичу підозру у державній зраді (оновлено)

Представники військової прокуратури вручили адвокату Януковича в Святошинському суді копію тексту підозри

Генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича. Про це він сказав під час перерви в судовому засіданні, на якому Януковича допитують у режимі відеоконференції. 

«Використовуючи право, я звертаюся до Януковича Віктора Федоровича як генеральний прокурор України, звертаюся відповідно до вимог ст. 111, 278 КПК, 28 листопада 2016 року повідомляю, що Янукович підозрюється у скоєнні державної зради, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, скоєних з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та ведення агресивної війни, тобто злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ККУ», – сказав він.

Луценко заявив, що відповідне повідомлення також було відправлено до РФ. «Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України і фактично ховається від правоохоронних органів України, зміст підозри оголошено усно, а саме повідомлення про підозру сьогодні годину тому розіслано на всі відомі адреси перебування Януковича, а також після закінчення мого виступу буде вручено адвокату останнього», – додав він.

Після цього представники Військової прокуратури вручили адвокату екс-президента України Віктора Януковича повідомлення про підозру у скоєнні злочину.

Пряму трансляцію сьогоднішнього відеодопиту дивіться тут. Про що Янукович говорив на прес-конференції 25 листопада, читайте у статті «Главкома» «Тепер Федоровича буде багато і всюди». Свідок Янукович і його місія».

Нагадаємо, Святошинський райсуд переніс відеодопит екс-президента України Віктора Януковича з 25-го на 28 листопада. Перед цим у засіданні суду було оголошено перерву через відсутність обвинувачених. 

Як відомо, члени «Правого сектора» заблокували виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: